Blog nejen o zdraví

hubnutí, zdravý životní styl, novinky v oblasti výživy, jídelníček, The 1:1 Diet

Věděli jste, že: Vodní meloun pochází z Afriky, konkrétně z oblastí kolem dolního toku Nilu a z pouští v jižní Africe. Byl pěstován již ve starověkém Egyptě a později se rozšířil do Středomoří, Asie a nakonec i do Ameriky.

Salátová okurka, známá také jako hadovka, je ve své podstatě velmi starou rostlinou, která byla pěstována již ve starověkém Egyptě a Mezopotámii. Do Evropy se dostala pravděpodobně prostřednictvím Římanů a do českých zahrad se dostala v průběhu 16. století.

Cukety jsou oblíbená a všestranná zelenina, která má mnoho předností a široké využití v kuchyni. Zde je několik informací o cuketách:

LCHF

27.06.2024

Low Carb High Fat (LCHF) Stravování: Příručka pro Začátečníky

dovolena

27.06.2024

Doporučení jak se stravovat na letní dovolené v hotelu u moře

Bezlepková dieta je stravovací režim, který vylučuje lepek, což je bílkovina obsažená v pšenici, ječmeni, žitu a jejich odvozených produktech. Lepek může způsobovat zdravotní potíže zejména lidem s celiakií, alergií na pšenici nebo s neceliakální glutenovou senzitivitiou.

Psychosomatika je obor medicíny, který se zabývá vztahem mezi psychickými (duševními) a tělesnými (somatickými) aspekty zdravotního stavu člověka. Tento přístup vychází z předpokladu, že duševní stav a emoce mohou mít přímý vliv na fyzické zdraví, a naopak.

Pokud jste ještě nikdy neslyšeli o bezezbytkové dietě, dost možná si pod ní představíte dietu při které se nenechávají zbytky :-D Kdepak :-) Jedná se o typ léčebné výživy, která je určena pro osoby se záněty střev nebo jinými onemocněními zažívacího traktu. Bezezbytková dieta je známá pod názvy jako dieta s nízkým obsahem vlákniny nebo dieta s...

Umělá sladidla jsou látky, které poskytují sladkou chuť potravinám a nápojům, aniž by obsahovaly velké množství kalorií.