Vepřová panenka
Vepřová panenka na česneku s batátovým pyré
Ingredience
• 500 g vepřové panenky
• 3 stroužky česneku
• 400 g batátů
• 1 lžíce másla
• Olivový olej (1 lžíce)
• Postup:
1. Panenku osolte, opepřete, potřete česnekem a opečte na oleji. Dopečte v troubě na 180 °C (10 minut).
2. Batáty uvařte, rozmixujte s máslem na pyré.
Nutriční hodnoty na porci:
• Kalorie: 330 kcal
• Bílkoviny: 30 g
• Tuky: 10 g
• Sacharidy: 25 g
Vepřová panenka na kokosovém kari s rýží
Ingredience
• 500 g panenky
• 1 plechovka kokosového mléka (200 ml)
• Kari koření
• 200 g jasmínové rýže
• Postup:
1. Panenku nakrájejte, osmahněte s kari kořením, přidejte kokosové mléko.
2. Podávejte s rýží.
Nutriční hodnoty:
• Kalorie: 380 kcal
• Bílkoviny: 28 g
• Tuky: 12 g
• Sacharidy: 40 g
Grilovaná panenka s pečenou zeleninou
Ingredience
• 500 g panenky
• Cuketa, paprika, lilek (každá zelenina 200 g)
• Olivový olej (2 lžíce)
• Česnek a bylinky na dochucení
• Postup:
1. Nakrájejte zeleninu, potřete olejem a dejte péct na 200 °C (20 minut).
2. Panenku ugrilujte nebo opečte na pánvi.
Nutriční hodnoty:
• Kalorie: 290 kcal
• Bílkoviny: 30 g
• Tuky: 10 g
• Sacharidy: 10 g
Panenka s listovým špenátem a pečenými bramborami
Ingredience
• 500 g panenky
• 300 g čerstvého listového špenátu
• 400 g brambor
• 1 lžíce olivového oleje
• Stroužek česneku
• Postup:
1. Panenku opečte na pánvi.
2. Špenát poduste s česnekem na troše oleje.
3. Brambory nakrájejte, upečte v troubě na 200 °C.
Nutriční hodnoty na porci:
• Kalorie: 310 kcal
• Bílkoviny: 29 g
• Tuky: 8 g
• Sacharidy: 28 g
Vepřová panenka na bylinkách se zeleninovým pyré
Ingredience
• 500 g vepřové panenky
• Směs bylinek (rozmarýn, tymián, petržel)
• Olivový olej (1 lžíce)
• 400 g mrkve a brambor na pyré
• 1 lžíce másla
• Postup:
1. Panenku potřete bylinkami, osolte, opepřete a opečte na oleji.
2. Dopečte v troubě na 180 °C (10 minut).
3. Mrkev a brambory uvařte, rozmixujte s máslem.
Nutriční hodnoty:
• Kalorie: 320 kcal
• Bílkoviny: 32 g
• Tuky: 12 g
• Sacharidy: 22 g
Panenka na citronu s quinoa salátem
Ingredience
• 500 g panenky
• 200 g quinoy
• 1 citron (šťáva i kůra)
• 1 lžíce olivového oleje
• Petrželka, cherry rajčata (150 g)
• Postup:
1. Panenku marinujte v citronové šťávě, oleji a pečte nebo grilujte.
2. Quinoa uvařte a smíchejte s rajčaty a citronovou kůrou.
Nutriční hodnoty na porci:
• Kalorie: 350 kcal
• Bílkoviny: 32 g
• Tuky: 9 g
• Sacharidy: 30 g
Panenka na hořčičné omáčce s květákovým pyré
Ingredience
• 500 g panenky
• 2 lžíce dijonské hořčice
• 300 g květáku
• 1 lžíce smetany (12 %)
• Olivový olej
• Postup:
1. Panenku opečte, poté poduste s hořčicí a trochou vody.
2. Květák uvařte, rozmixujte se smetanou.
Nutriční hodnoty:
• Kalorie: 270 kcal
• Bílkoviny: 29 g
• Tuky: 8 g
• Sacharidy: 10 g
Vepřová panenka na paprice s celozrnnými těstovinami
Ingredience
• 500 g panenky
• 2 lžíce mleté sladké papriky
• 200 g celozrnných těstovin
• 100 ml smetany na vaření (12 %)
• Postup:
1. Panenku nakrájejte na plátky, osmahněte s paprikou a podlijte trochou vody. Přidejte smetanu a krátce povařte.
2. Podávejte s uvařenými těstovinami.
Nutriční hodnoty:
• Kalorie: 380 kcal
• Bílkoviny: 30 g
• Tuky: 10 g
• Sacharidy: 40 g