Vepřová panenka

27.06.2025

Vepřová panenka na česneku s batátovým pyré

Ingredience

• 500 g vepřové panenky

• 3 stroužky česneku

• 400 g batátů

• 1 lžíce másla

• Olivový olej (1 lžíce)

• Postup:

1. Panenku osolte, opepřete, potřete česnekem a opečte na oleji. Dopečte v troubě na 180 °C (10 minut).

2. Batáty uvařte, rozmixujte s máslem na pyré.


Nutriční hodnoty na porci:

• Kalorie: 330 kcal

• Bílkoviny: 30 g

• Tuky: 10 g

• Sacharidy: 25 g 


Vepřová panenka na kokosovém kari s rýží

Ingredience

• 500 g panenky

• 1 plechovka kokosového mléka (200 ml)

• Kari koření

• 200 g jasmínové rýže

• Postup:

1. Panenku nakrájejte, osmahněte s kari kořením, přidejte kokosové mléko.

2. Podávejte s rýží.


Nutriční hodnoty:

• Kalorie: 380 kcal

• Bílkoviny: 28 g

• Tuky: 12 g

• Sacharidy: 40 g




Grilovaná panenka s pečenou zeleninou

Ingredience

• 500 g panenky

• Cuketa, paprika, lilek (každá zelenina 200 g)

• Olivový olej (2 lžíce)

• Česnek a bylinky na dochucení

• Postup:

1. Nakrájejte zeleninu, potřete olejem a dejte péct na 200 °C (20 minut).

2. Panenku ugrilujte nebo opečte na pánvi.


Nutriční hodnoty:

• Kalorie: 290 kcal

• Bílkoviny: 30 g

• Tuky: 10 g

• Sacharidy: 10 g

Panenka s listovým špenátem a pečenými bramborami

Ingredience

• 500 g panenky

• 300 g čerstvého listového špenátu

• 400 g brambor

• 1 lžíce olivového oleje

• Stroužek česneku

• Postup:

1. Panenku opečte na pánvi.

2. Špenát poduste s česnekem na troše oleje.

3. Brambory nakrájejte, upečte v troubě na 200 °C.


Nutriční hodnoty na porci:

• Kalorie: 310 kcal

• Bílkoviny: 29 g

• Tuky: 8 g

• Sacharidy: 28 g


Vepřová panenka na bylinkách se zeleninovým pyré

Ingredience

• 500 g vepřové panenky

• Směs bylinek (rozmarýn, tymián, petržel)

• Olivový olej (1 lžíce)

• 400 g mrkve a brambor na pyré

• 1 lžíce másla

• Postup:

1. Panenku potřete bylinkami, osolte, opepřete a opečte na oleji.

2. Dopečte v troubě na 180 °C (10 minut).

3. Mrkev a brambory uvařte, rozmixujte s máslem.


Nutriční hodnoty:

• Kalorie: 320 kcal

• Bílkoviny: 32 g

• Tuky: 12 g

• Sacharidy: 22 g

Panenka na citronu s quinoa salátem

Ingredience

• 500 g panenky

• 200 g quinoy

• 1 citron (šťáva i kůra)

• 1 lžíce olivového oleje

• Petrželka, cherry rajčata (150 g)

• Postup:

1. Panenku marinujte v citronové šťávě, oleji a pečte nebo grilujte.

2. Quinoa uvařte a smíchejte s rajčaty a citronovou kůrou.


Nutriční hodnoty na porci:

• Kalorie: 350 kcal

• Bílkoviny: 32 g

• Tuky: 9 g

• Sacharidy: 30 g



Panenka na hořčičné omáčce s květákovým pyré

Ingredience

• 500 g panenky

• 2 lžíce dijonské hořčice

• 300 g květáku

• 1 lžíce smetany (12 %)

• Olivový olej

• Postup:

1. Panenku opečte, poté poduste s hořčicí a trochou vody.

2. Květák uvařte, rozmixujte se smetanou.


Nutriční hodnoty:

• Kalorie: 270 kcal

• Bílkoviny: 29 g

• Tuky: 8 g

• Sacharidy: 10 g


Vepřová panenka na paprice s celozrnnými těstovinami

Ingredience

• 500 g panenky

• 2 lžíce mleté sladké papriky

• 200 g celozrnných těstovin

• 100 ml smetany na vaření (12 %)

• Postup:

1. Panenku nakrájejte na plátky, osmahněte s paprikou a podlijte trochou vody. Přidejte smetanu a krátce povařte.

2. Podávejte s uvařenými těstovinami.


Nutriční hodnoty:

• Kalorie: 380 kcal

• Bílkoviny: 30 g

• Tuky: 10 g

• Sacharidy: 40 g