Low carb sýrový chleba

11.09.2025

Peču na 200 cca 15-20 min dle velikosti a pak cca 20 minut na 150, ale jelikož ve většině dělám dlouhý hubený chlebík (spíš bagetka) je čas kratší.

Low carb chléb bez mouky !! Je trochu jiný než klasický, ale za nás výborný. Tento druh pečiva je určen pro ty kterým LCHF stravování vyhovuje, ale i pro ty, kteří chtějí zkusit něco jiného.

Suroviny: 
4 celá vejce
200g tvrdého sýru (používáme jakýkoliv doma máme )
4 lžíce psylia (dávám 2 lžíce a 3 lžíce mandlové mouky)
Kmín
Prášek do pečiva
Sůl - s ní velmi opatrně  - sýr je slaný !!
Zrníčka a semínka dle chuti. 

  1. Tvrdý sýr nastrouhejte do misky a přidejte všechny suroviny.
  2. Pořádně - důkladně směs promíchejte a nechte cca 5 minut odpočinout.
  3. Z odpočinuté směsi vytvarujte bochánek a dejte na plech, který vyložte pečícím papírem.
  4. Vložte do vyhřáté trouby na 200°C a pečte 15-20 minut.
  5. Po 20 minutách stáhněte na 150°C a pečte dalších 20 min.