Blog nejen o zdraví

hubnutí, zdravý životní styl, novinky v oblasti výživy, jídelníčky, The 1:1 Diet

Dodržujte velikost své porce a časy kdy jste zvyklí jíst. Stanovte přiměřené porce ( s tím vám pomohu) a vybírejte jídla, která máte rádi, ale nepřehánějte to s množstvím. Zkuste si dávat více zeleniny nebo méně kalorické přílohy - bramborový salát nemusíte jíst tři dny :)

Kvašáky, známé také jako kvašené okurky, jsou oblíbenou pochoutkou ve střední a východní Evropě. Jejich hlavní výhodou je to, že během procesu kvašení získávají unikátní chuť a zároveň se zvyšuje jejich nutriční hodnota. Kvašení je přirozený proces, při němž se cukry v okurkách přeměňují na kyselinu mléčnou, což zajišťuje nejen jejich trvanlivost,...

Dýně Hokkaidó, známá také jako "japonská dýně", má svůj původ v japonském ostrově Hokkaidó, odkud pochází její název. Do Evropy, a tedy i do České republiky, se dostala v druhé polovině 20. století, kdy začala získávat popularitu díky své lahodné chuti a snadné přípravě.

Zralé fíky mají intenzivní barvu, která závisí na odrůdě. Například fialové fíky by měly být tmavě fialové až černé, zatímco zelené fíky by měly mít žlutozelený odstín.

Když hledáte dokonalou proteinovou tyčinku pak jedině ty naše :-) Nejen, že jsou vhodné při hubnutí, ale také je každý den doporučuji jako skvělý doplněk vašeho běžného jídelníčku. Tyčinka je dokonale vyvážená, chuťově jemná a na jazyku vytváří dokonalou harmonii chutí.

Věděli jste, že: Vodní meloun pochází z Afriky, konkrétně z oblastí kolem dolního toku Nilu a z pouští v jižní Africe. Byl pěstován již ve starověkém Egyptě a později se rozšířil do Středomoří, Asie a nakonec i do Ameriky.

Salátová okurka, známá také jako hadovka, je ve své podstatě velmi starou rostlinou, která byla pěstována již ve starověkém Egyptě a Mezopotámii. Do Evropy se dostala pravděpodobně prostřednictvím Římanů a do českých zahrad se dostala v průběhu 16. století.

Cukety jsou oblíbená a všestranná zelenina, která má mnoho předností a široké využití v kuchyni. Zde je několik informací o cuketách: