Opar je virové onemocnění, kterému se daří nejvíce v oslabeném organismu. Přenáší se dotykem a je prudce nakažlivý.
Blog nejen o zdraví
hubnutí, zdravý životní styl, novinky v oblasti výživy, jídelníčky, The 1:1 Diet
Jak nepřibrat přes Vánoce
Dodržujte velikost své porce a časy kdy jste zvyklí jíst. Stanovte přiměřené porce ( s tím vám pomohu) a vybírejte jídla, která máte rádi, ale nepřehánějte to s množstvím. Zkuste si dávat více zeleniny nebo méně kalorické přílohy - bramborový salát nemusíte jíst tři dny :)
Kvašáky-kvašené okurky
Kvašáky, známé také jako kvašené okurky, jsou oblíbenou pochoutkou ve střední a východní Evropě. Jejich hlavní výhodou je to, že během procesu kvašení získávají unikátní chuť a zároveň se zvyšuje jejich nutriční hodnota. Kvašení je přirozený proces, při němž se cukry v okurkách přeměňují na kyselinu mléčnou, což zajišťuje nejen jejich trvanlivost,...
Halloween tyčinka
Nová halloweenská tyčinka s čokoládou a pomerančem
Hokkaido dýně
Dýně Hokkaidó, známá také jako "japonská dýně", má svůj původ v japonském ostrově Hokkaidó, odkud pochází její název. Do Evropy, a tedy i do České republiky, se dostala v druhé polovině 20. století, kdy začala získávat popularitu díky své lahodné chuti a snadné přípravě.
Fíky a něco málo o nich
Zralé fíky mají intenzivní barvu, která závisí na odrůdě. Například fialové fíky by měly být tmavě fialové až černé, zatímco zelené fíky by měly mít žlutozelený odstín.
NOVINKA!! THE 1:1 DIET TYČINKA
Když hledáte dokonalou proteinovou tyčinku pak jedině ty naše :-) Nejen, že jsou vhodné při hubnutí, ale také je každý den doporučuji jako skvělý doplněk vašeho běžného jídelníčku. Tyčinka je dokonale vyvážená, chuťově jemná a na jazyku vytváří dokonalou harmonii chutí.
Meloun - láska mého života :-)
Věděli jste, že: Vodní meloun pochází z Afriky, konkrétně z oblastí kolem dolního toku Nilu a z pouští v jižní Africe. Byl pěstován již ve starověkém Egyptě a později se rozšířil do Středomoří, Asie a nakonec i do Ameriky.
Jaký je rozdíl mezi úpalem a úžehem?
Úpal je způsobený přehřátím organismu, zatímco úžeh vznikne z pobytu na sluníčku.
Okurky co o nich víme?
Salátová okurka, známá také jako hadovka, je ve své podstatě velmi starou rostlinou, která byla pěstována již ve starověkém Egyptě a Mezopotámii. Do Evropy se dostala pravděpodobně prostřednictvím Římanů a do českých zahrad se dostala v průběhu 16. století.
Cukety a co o nich víme
Cukety jsou oblíbená a všestranná zelenina, která má mnoho předností a široké využití v kuchyni. Zde je několik informací o cuketách: